Redirect to dashboard after single sign on login

Max Pogonowski shared this question 56 days ago
Answered

In Yellowfin 8 we used the instructions listed here to redirect after login:

https://portal.yellowfinbi.com/YFForum.i4?thread=168453

This is no longer working as expected in 9.2

Is it possible to set a destination dashboard/report/etc when passing the user in via SSO?

Comments (9)

photo
1

Hi Max,

What is the new behaviour you are seeing in 9.2?

Were you using the two lines

http://<HOST>/logon.i4?LoginWebserviceId=<TOKEN>&entry=VIEWDASHBOARD&dashboarduuid=<DASHBOARDUUID>
and

http://<HOST>/logon.i4?LoginWebserviceId=<TOKEN>&entry=VIEWREPORT&reportuuid=<REPORTUUID>
for Yellowfin Version 8?

Kind regards,

Chris

photo
1

Hi Chris,

We almost exclusively use the dashboard link in 8.0.4, per our development partner:

/logon.i4?LoginWebserviceId=[session ID we got from the LOGINUSERNOPASSWORD call]&entry=VIEWDASHBOARD&dashboarduuid=[dashuuid]

In 9.2 it's landing us on the browse page, though if the user doesn't have access to the dashboard it *is* giving an access denied message popup which leads me to believe it's trying to access the right dashboard but just not redirecting.

Max

photo
1

Hi Max,

That appears to be the correct way to do it.

In the case that the user does have access to the dashboard, does it still only send them to the browse page?

Are you also testing the latest 9.2.2 release of Yellowfin? There were some changes to the SSO API in recent patches.

Kind regards,

Chris

photo
1

Hi Chris,

No, if the user has access the are still directed to the browse page.

The last upgrade file we were provided was yellowfin-9.2.0-20200609-update.jar so we might be a little behind.

I am yet to find a portal page where I can look for new patches, or a mailing list I can be added to that alerts me to such and provides a link.

Max

photo
2

Hi Max,

Here's the link to the portal page for upgrades and installs: https://portal.yellowfinbi.com/yf_latestbuild.jsp

If you can, please give that a test and let me know if that resolves the login problem.

Kind regards,

Chris

photo
1

Hi Max,

Further to the below, I did some testing using the SOAP API in 9.2 - if passing an incorrect dashboard UUID to the redirect, it will instead take you to the browse page. Please could you double check the UUID being routed to is correct?

Kind regards,

Chris

photo
1

Hi Chris,

We're definitely seeing this behaviour using the correct uuids, I'm just waiting for an account reset so I can log in to the portal and grab the patch file. I'll update once I've tested 9.2.2

photo
1

Something appears to have changed on our end that has fixed this issue as far as I can tell. I haven't upgraded yet. This ticket can be closed and I'll reopen if it happens again and I've exhausted internal investigation options.

photo
1

Hi Max,

Thanks for letting me know.

Kind regards,

Chris