Filter values missing after upgrade from 8.0.1 to 9.4

Peter Wiese shared this question 29 days ago
Answered

After we upgraded Yellowfin from 8.0.1 to 9.4 on a test environment. The

upgrade itself went without trouble, but we identified that some reports following the upgrade,

have empty filter lists. We have not been able to locate a pattern in which

reports miss values, other than they are based on the same data-source (SNOWFLAKE). No errors are returned, only an empty list. However there are many reports that’s based on the same data-

source that do still have values in the filter lists.


We have looked in the Yellowfin logs, which have not made it clear what the cause of the

problem is.


We have tried to rebuild a report, which seems to correct the problem, but it does not seem

like an ideal way to handle it. The source database is a snowflake database, which have been

problematic earlier, where metadata was very slow to load. This was fixed by the Yellowfin

development team last year.

Do any of you have any ideas as to how we can go about solving the missing filter problem, as we cannot go further with the upgrade before we either have a fix/workaround or at least an idea on how to solve it (even if it is manually)


handle the situation?

Comments (8)

photo
1

Hi Peter,

Thank you for reaching out to us on this and I do apologise for the slow reply. I have a few additional questions to try and better understand this issue:

  1. Are these filters cached, custom query, cached on demand or custom query on demand?
  2. Are these view level filters?
  3. What is the entry type? (Pop-up, Dropdown, Checkboxes, List)
  4. Are they all based off the same View?

What might be helpful along with answers to the above would be for you to enable Debug logging (as per this article), then load on of the reports, try to refresh the filters and then zip up your logs directory and upload it to our FTP here with the filename 20680.zip. If you can let me know the rough date/time that you performed this test that would help me narrow down any associated errors/warnings faster.

Cheers,

Neal

photo
1

Hi Peter,

Hope you are well. I wanted to check in on this issue and see if you were able to provide some more information on the following:

  1. Are these filters cached, custom query, cached on demand or custom query on demand?
  2. Are these view level filters?
  3. What is the entry type? (Pop-up, Dropdown, Checkboxes, List)
  4. Are they all based off the same View?

What will be helpful along with answers to the above would be for you to enable Debug logging (as per this article), then load on of the reports, try to refresh the filters and then zip up your logs directory and upload it to our FTP here with the filename 20680.zip. If you can let me know the rough date/time that you performed this test that would help me narrow down any associated errors/warnings faster.

Cheers,

Neal

photo
1

Hi Neal,

Thank you for this.


I have created this on behalf of my colleague. He is now able to log in, and he will take it from here.

br Peter

photo
1

Hi Peter,

No problems, I will keep an eye out for his response.

Cheers,

Neal

photo
1

Hi Peter,

Hope you are well. I wanted to see if there was an update on this? Or has your colleague opened a separate ticket?

Cheers,

Neal

photo
1

Hi Peter,

Checking in on this request to see if we can get some further information to be able to work through this?

  1. Are these filters cached, custom query, cached on demand or custom query on demand?
  2. Are these view level filters?
  3. What is the entry type? (Pop-up, Dropdown, Checkboxes, List)
  4. Are they all based off the same View?

What will be helpful along with answers to the above would be for you to enable Debug logging (as per this article), then load on of the reports, try to refresh the filters and then zip up your logs directory and upload it to our FTP here with the filename 20680.zip. If you can let me know the rough date/time that you performed this test that would help me narrow down any associated errors/warnings faster.

Cheers,

Neal

photo
1

Hi Neal

Thanks for your questions. I'm the colleague that Peter mentioned.

While Gathering information for the answers, I found a way where I can guide the customer through a process, to re enable the filters that did not show up.

So I do not believe that further assistance is needed for now. Thanks for your time.


Regards Troels

photo
1

Hi Troels,

That is great news, I am glad you were able to get this resolved.

Please let me know if you run into any other issues like this.

Cheers,

Neal